dimecres, d’octubre 18, 2006

HDReady?

Tinc una televisió de les de sempre, de 36'' grossa i pesada, va bé i la miro poc. Les ultimes setmanes he vist moltes ofertes de televisions "planes", m'ha picat la curiositat i m'he posat a veure les característiques. Si en comprava una de nova seria més que res per poder jugar amb la Xbox 360 en alta resolució. Al final m'he adonat que el HDReady no es alta definició, simplement és més definició. Sapigueu el que compreu.

Les televisions que hem tingut sempre a casa tenen una resolució de 768x576, es el sistema PAL. Son així perque la imatge que rebem per l'antena te aquesta resolució, ni més ni menys. El que anomenen HDReady tenen una resolució aproximada de 1280x720, es coneix també com a 1080i. I les fullHD o realHD tenen una resolució de 1920x1080, conegudes com a 1080p.


Els nous reproductors de DVD que apareixaran properament amb els nous tipus de suports (Blue-Ray), reproduiran pelicules en alta definició (HD). La Xbox 360 i la PS3 també poden servir la imatge en HD. Aquests dispositius us podran oferir la imatge en 1080i que sempre es veura millor que el que hem vist fins ara, i en 1080p que serà molt millor.

La senyal de televisió analògica que rebem te una resolució de 768x576. Això fa que quan la veiem amb una televisió HDReady o RealHD no es vegi gaire bé, sobretot si la pantalla és gran i la mirem d'aprop. Les televisions noves tenen mes resolució i fan servir diferents tecniques per omplir els pixels que d'altre manera quedarien buits. Això es solucionarà quan amb el TDT s'eimteixi la imatge en 1080i o 1080p.

Per tant, aneu amb compte. Als Estats Units una televisió RealHD es pot comprar per uns 1400€, que és el preu que ara valen aquí les HDReady. A la velocitat que baixen els preus, si no tens presa, jo de tu esperaria i compraria una fullHD.